Mijn herinnering aan jou: rouwtool voor kinderen

zondag 3 december 2023 Leestijd artikel: 4 minuten

Je kind rouwt op zijn eigen, unieke wijze. Ondersteun het daarom op de juiste manier tijdens zijn rouwproces. We zien vaak dat kinderen niet voldoende tijd nemen om te rouwen. Nochtans is het belangrijk dat ze hun verlies een plaats geven. Daarom ontwikkelde DELA een bijzonder platform voor kinderen: ‘Mijn herinnering aan jou’. Deze kosteloze onlinetool biedt een warm en stevig houvast voor jou en je lieve kapoen. Je bouwt samen een herinneringswereld en krijgt antwoord op elke vraag.

Rouwplatform voor kinderen

‘Mijn herinnering aan jou’ is een veilig virtueel plekje voor ieder kind dat rouwt om een overledene. Bekijk dat gerust heel ruim: een dierbaar familielid, verre buur of huisdier. Elk rouwproces, groot of klein, krijgt hier de juiste aandacht. De onlinetool:

  • toont je de weg door een rouwlabyrint

  • beantwoordt elke vraag in duidelijke kindertaal

  • creëert een virtuele wereld vol herinneringen 

Rouw bij kinderen is uiterst delicaat. Daarom hielp rouwconsulent Lies Scaut met de ontwikkeling van de webapplicatie. Het platform mikt op kinderen van de lagere school tussen 6 en 12 jaar. Maar natuurlijk zijn ook jongere of oudere kinderen welkom.

Rouw bij kinderen: herinneringswereld

Ook kinderen rouwen. Dat durven we weleens te vergeten. Je worstelt na een overlijden in de familie vaak zelf met verdriet en gemis. Je vindt de juiste woorden niet. Of je kind zondert zich af. Gelukkig biedt de app ‘Mijn herinnering aan jou’ de ideale ondersteuning. Daarin maak je samen met je kind een herinneringswereld. Je begint met de aanplant van een boom voor de overledene. Je hangt samen herinneringen in de boom, zodat die groeit. Vanuit de boom bereik je uiteindelijk de wolken en sterren. En verstuur je een boodschap naar de overledene.

De app is er 24/7. Je opent de herinneringswereld wanneer jullie daar behoefte aan hebben. En je voegt samen eindeloos veel herinneringen toe. Denk maar aan tekstjes, tekeningen, foto’s, stemopnames... Zo leert je kind dat de overledene verder leeft in zijn hart en herinneringswereld.

Rouw bij kinderen: educatief materiaal

Rouwexperts zien dat kinderen vaak een verkeerd beeld hebben over de overledene, de uitvaart of de opbaring. Daarom bevat ‘Mijn herinnering aan jou’ ook een educatief luik. Dat biedt informatieve filmpjes over afscheid in kindertaal. Meer weten? Neem gewoon zelf een kijkje.

Ons advies? Maak een gratis account aan. En gebruik de handige marker voor de installatie van de app op je bureaublad. Zo keer je meteen naar je veilige en vertrouwde herinneringswereld terug – altijd en overal.