Een tastbare herinnering voor je rouwende kind

zondag 3 december 2023 Leestijd artikel: 5 minuten

Een tastbare herinnering aan een overleden dierbare is enorm waardevol – zeker voor je rouwende kind. Zo heeft het een voorwerp om naar te kijken, vast te houden of te knuffelen op een moeilijk moment. In deze blog maak je kennis met heel wat nieuwe en bijzondere mogelijkheden om herinneringen levend te houden.

Een tastbare herinnering betekent veel voor je kind. Wat denk je van een …

  1. rouwjuweel met een vingerafdruk

  2. teddybeer met parfum van de overledene

  3. pop die lijkt op de overledene van Knuffelmakers

  4. troostdoosje met een speciaal voorwerp van de overledene

  5. fotolijst met een beetje as

  6. herinneringsbankje in de natuur

  7. knuffelkeitje

  8. uniek kunstwerk of portret van de overledene

  9. ingekaderd gedicht

  10. handgeschreven briefje van de overledene

Tastbare herinneringen: volg je hart

Wanneer een dierbare overlijdt, doet dat ontzettend veel pijn. Gelukkig hoef je de overledene niet helemaal te missen: alles wat jullie samen hebben meegemaakt, neem je mee in je hoofd en je hart. En ook tastbare herinneringen bieden troost. Daarmee houdt je rouwende kind een stukje van zijn dierbare dicht bij zich. En heeft het iets om vast te pakken, naar te kijken of te knuffelen op een moeilijk moment.

“Elk afscheid betekent de geboorte van een herinnering.”

Salvador Dalí

Ben je op zoek naar een tastbare herinnering voor je kind? Vraag gerust aan je kleine sloeber wat hij graag van de overledene zou hebben. Denk maar aan die zachte trui van opa, de koffietas van oma, een handgeschreven boodschappenlijstje, het speeltje van zijn hond, de klasfoto met zijn vriendje … Iets wat je kind kan vastpakken en bekijken biedt troost. Bovendien is het een geruststellende gedachte dat de dierbare op die manier blijft bestaan, in zijn hoofd en zijn hart.

Herinneringen aan je dierbare

De interactieve herinneringswereld in ‘Mijn herinnering aan jou’ is een welgekomen hulp op kindermaat. Ga meteen aan de slag: hang samen foto’s, tekeningen en tekstjes in de boom die samen mooie herinneringen vormen.