De meerwaarde van een digitaal rouwboekje

zondag 14 juli 2024 Leestijd artikel: 5 minuten
mama en kind rouwapp

Een rouwboekje biedt troost. Het neerpennen van je verdriet geeft je waardevolle inzichten over de dood en afscheid nemen. Maakt je kind een rouwproces door, misschien voor de eerste keer? Ondersteun het dan met de interactieve app ‘Mijn herinnering aan jou’. Die is speciaal ontwikkeld voor kinderen. De gratis onlinetool biedt troost. Want je bengel herkent zijn verwarrende gevoelens in duidelijke teksten, tekeningen en filmpjes. Zo voelt hij zich begrepen, en weet hij dat zijn complexe gevoelens heel normaal zijn.

Ons digitale rouwboekje voor kinderen...

 1. is uniek

 2. biedt troost en warmte

 3. bevat een persoonlijke herinneringswereld

 4. is altijd beschikbaar

 5. toont informatieve filmpjes

 6. geeft tips en advies

 7. inspireert

 8. is ook geschikt voor (klas)groepen

 9. helpt je kind zijn gevoelens begrijpen

 10. heeft altijd de juiste woorden – wanneer jij ze even kwijt bent

Een rouwboekje troost en inspireert

Een rouwboekje bevat zinvol materiaal dat je helpt met de verwerking van een groot verlies. Onze app ‘Mijn herinnering aan jou’ is een digitaal rouwplatform speciaal voor kinderen.

 • Je vindt er een heleboel informatieve filmpjes, bijvoorbeeld over hoe de afscheidsdienst in zijn werk gaat.

 • Je creëert er een persoonlijke herinneringswereld waarin je foto’s, tekstjes of filmpjes in een groeiende boom hangt.

 • Je hebt altijd toegang tot de digitale rouwapp, dag en nacht.

Zo verwerkt je kind zijn verdriet op een creatieve en speelse manier. Je maakt de dood bespreekbaar, en reikt je kind handvaten aan om zijn gevoelens te begrijpen. De kernboodschap? De overledene leeft verder in je hart en je herinneringswereld. Een mooie en troostende gedachte.

Digitaal rouwboekje vol informatie en herinneringen

Een rouwboekje biedt een warm houvast voor je kind. Zeker wanneer je lieve deugniet voor de eerste keer met de dood wordt geconfronteerd. De informatie in ‘Mijn herinnering aan jou’ is met veel zorg en aandacht samengesteld in samenwerking met rouwconsulent Lies Scaut. En de herinneringswereld is een creatieve tool die altijd beschikbaar blijft. Kortom: de applicatie is een zinvol hulpmiddel voor iedere volwassene die een kind begeleidt in zijn rouwproces: ouders, voogden, leerkrachten, hulpverleners, familieleden …

Rouwboekje: zinvol communiceren met je kind over de dood

Ons digitale rouwboekje biedt heel wat informatie. Worstelt je kind met moeilijke vragen? Beantwoord ze altijd eerlijk. Lees gerust onze andere blogs voor meer tips en advies.